logo

Dag 14: Sunshine city & Tokyo tower

We hadden vandaag afgesproken om met zijn allen op te staan om 7u voor naar het pretpark “Fuji-Q Highland” te gaan. Maar dat plan faalde redelijk hard, want alleen Dries geraakte uit zijn bed.
Rond 9 uur waren we eindelijk allemaal uit ons bed, maar toen was het al te laat om nog te vertrekken. We moesten dus op zoek gaan naar een andere activiteit, die we in de plaats konden doen.

Na het ontbijt besloten we om naar Sunshine City te gaan. Dit is een winkelcomplex gelegen in Ikebukuro. Het gebouw telt in totaal 60 verdiepingen.
We waren vooral van plan om naar het pretpark J-World te gaan, dat gelegen was in het gebouw. Ik had hier op internet super goede recensies over gelezen. Verder was er in Sunshine City ook nog een Pokémon center, waar ik zeker ook eens een kijkje wou gaan nemen.

Toen we in Sunshine City aankwamen, viel het ons al snel op dat het niet zo spectaculair was dan we hadden verwacht. Alles kostten inkom. Zelfs om de lift naar een paar verdiepingen hoger te nemen, moest je betalen.

Het Ikebukuro’s Pokémon Center was leuk om te zien. Het was een grote winkel waar je allemaal gadgets van Pokemon kon kopen. In de winkel speelde ze wel een irritante muziekje van Pikachu die constant “Pika pika” zei. Daardoor kreeg Dries een mini boosje en wou hij snel weg.

J-World viel enorm hard tegen. Aan de inkom moest je kiezen tussen een ticket van 800 yen (€7) of één van 2,600 yen (22€). Met het duurste ticket had je onbeperkte toegang tot alle attracties en met het goedkoopste kon je er maar enkele doen en kon je bijbetalen indien je in één van de andere attracties wou. Op het reclame bord zagen de attracties er eerder uit voor kleinere kinderen. We besloten daarom om het goedkoopste ticket te pakken en eens binnen te gaan kijken.

Eerst zijn we iets gaan eten in de J-World kitchen. Alle menu’s hadden iets te maken met anime’s. Dries en Sus hebben Ichiban Naruto Ramen gegeten, ik een Bleach spaghetti en Sels een vies drankje.

IMG_5228 IMG_5231

Na het eten, kwamen we terecht in de Naruto area. Hier kon je verschillende mini games spelen in het thema van Naruto, zoals bijvoorbeeld evenwicht houden.

Daarna kwamen we in de Dragon Ball-Z area, waar je in een levensgrote Saiyan space capsule kon gaan zitten.
Je kon er ook een foto van jezelf trekken met een Raditz’ battle damaged armor aan.

dragonballz IMG_5233

Als laatste konden we wandelen door de One Piece Area. Deze bestond voornamelijk uit nagebouwde decors en attributen uit One Piece, zoals het Gao cannon, het café van Brook, …

Onderweg terug naar het metro station kwamen we een Anime cosplay shop tegen. Alle kleding zag er kei cool uit, maar was natuurlijk ook redelijk prijzig.

IMG_5234 IMG_5235

Na ons Ikebukuro avontuur besloten we om naar de Tokyo tower te gaan. Hiervoor moesten we een paar metro’s nemen. Tijdens het opstappen op de eerste metro gingen de deuren door één of andere reden ineens dicht. Hierdoor zat Dries alleen op de metro en moesten wij een volgende metro achterna nemen. Geen paniek! Uiteindelijk vonden we hem terug!

De Tokyo Tower zag er bijna hetzelfde uit als de Eiffeltoren, maar was zelfs nog iets hoger (333 meter). Hij stond bekend als de tweede hoogste toren van Japan. Onderaan de toren zijn we een pannenkoek gaan eten met chocolade, banaan, aardbei en slagroom. Was kei lekker.

IMG_5237

Op het eerste verdieping van de Tokyo Tower kon je de “One Piece Tower” bezoeken. Dit is een pretpark over One Piece. Maar daar zijn we uiteindelijk niet meer naar toe gegaan, want dat kostte ook redelijk veel inkom en we hadden daar een beetje bang van na J-World. We zijn wel een kijkje gaan nemen in de souvenier shop van One Piece en die was zeker de moeite. Ik heb daar een mugiwara en een one piece vlag gekocht.

IMG_5239 IMG_5240 IMG_5243 IMG_5248 IMG_5242 IMG_5241 IMG_5245  IMG_5250

IMG_5356 IMG_5349

Een ticket naar boven (op 150m) kostte 900yen (€8), en was zeker de moeite waard. Het was er donker en er was een soort van lichtshow en een loungy muziekje. En je zag er natuurlijk een mooi uitzicht over heel Tokyo.

IMG_5257

Op het einde van de avond zijn we wat bier gaan kopen in een grote winkel in de buurt van ons hotel die tot ’s nachts open was. En daarna hebben we nog gezellig wat in ons hotel gezeten.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *