logo

Dag 17: Yoyogi-park & Shibiyu cross road

Vandaag zijn we om 9u opgestaan en gaan ontbijten in ons hostel. Rond 11 uur zijn we vertrokken naar het Yoyogi-park. Dit is een park in het zuid-westen van Tokyo. Vooral op zondag zou hier veel te zien zijn.

We hadden de trein gepakt naar het Yoyogi station, van daaruit moesten we nog een kilometer wandelen naar het park. 

Aan de ingang stond een grote houten shrine, hier achter was een bospad met een mysterieuze uitstraling. Op bepaalde punten stonden opnieuw houten shrines.

Er wandelde heel veel volk in het park. Veel Japanners (vooral kindjes) hadden kimono’s aan.

Na een tijdje kwamen we aan kraampjes met bloemen (vermoedelijk voor de geur), gevolgd door een druk plein met een tempel. Van hieruit zijn we richting het Shibuya station beginnen wandelen. 

In het park langs de kant van Shibuya, kwamen we aan een groot grasplein met een vijver en fonteintjes. Op het plein zat heel veel volk. In het midden stond een man met een grote bellenblazer als animatie voor kleine kindjes. Aan het water waren straatmuzikanten aan het trommelen. De sfeer op het plein was heel rustgevend en gezellig.

_mg_0852

In Shibuya zijn we eerst op zoek gegaan naar eten, want we waren weer uitgehongerd. Het plan was om sushi te gaan eten, maar daar stonden ze van buiten al aan te schuiven. Naast de sushi bar was een “Curry House”, dus zijn we daar maar naar toe gegaan. Zoals altijd smaakte de curry weer heerlijk. Ga ik toch missen als we terug in België zijn!

Vlak bij het “Curry House” was het Shibuya kruispunt. Dit is het bekendste kruispunt van Tokyo en al snel was duidelijk waarom. Het was er overdruk en de zebrapaden op het kruispunt liepen langs alle kanten. Voor alle zebrapaden werd het tegelijk groen en op die moment was het kruispunt één en al chaos van overstekende mensen.

‘S avonds zijn we opnieuw naar Akihabara geweest om nog een paar souveniers te kopen die we graag wilden. Sels had enkel de groene nog nodig van zijn Final Fantasy collectie, dus wou die nog gaan vangen. Sels en Sus wilden graag een ketting kopen, omdat ze een Japanner met een coole ketting hadden gezien op de heenweg naar Hakone. Ik wou nog graag een Kimono.

Na onze aankopen zijn we naar ons hotel gegaan en vervolgens opnieuw naar de karaoke bar “Big Echo”. Deze keer hadden we van direct een uur gepakt. Rond half 2 zijn we gaan slapen, want morgen moeten we al heel vroeg vertrekken naar de luchthaven.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *