logo

Dag 8: San Cristóbal de Las Casas

We waren allebei doodop van de voorbije dagen, dus besloten om vandaag een rustdagje te houden en op ons gemak het stadje te verkennen. We sliepen uit tot half 10 zodat we nog net op tijd waren voor het ontbijt, maar dit stelde niet veel voor. Er waren enkel stukjes stokbrood, boter en een heel zoete cornflakes met veel te veel verschillende kleuren. Dan maar in het centrum gaan ontbijten. 😉

We hadden zoveel honger dat we bij het eerste Mexicaans restaurantje (La Popular Mezcaleria) dat er goed uit zag al stopte. Ook de kaart was in het Spaans. Sus bestelde 2 verschillende taco’s die hij nog niet gegeten had in Mexico, “chorizo” en “garnachas”. Ik vroeg wat er vegetarisch of met vis was. De kelner zei dat ze enkel soep met scampi’s in aanbieding hadden. Ik vroeg of het mogelijk was om een paar scampi’s tussen een taco te doen, maar dat ging niet. Daarom besloot ik enkel iets te drinken en te wachten tot Sus zijn eten op had om dan ergens anders te gaan eten. Na een kwartier kwam de kelner ineens terug en zei hij dat het restaurant naast hem wel taco’s met scampi’s had. Hij vroeg of het goed was dat hij die voor mij ging halen en ik zou die dan op zijn terras mogen opeten. Ik zou er in totaal 20 cent extra voor betalen. We besloten om dit te doen. Super service! 😀 Na een tijdje kwamen onze taco’s. Ze waren allemaal super lekker. Sus vond zijn chorizo taco’s het beste.

Na het eten gingen we wat door het centrum wandelen. We kwamen aan veel trappen die naar boven gingen. Bovenaan de trappen stond een mooie kerk de Iglesia de Guadalupe. We besloten om de trappen te beklimmen om het uitzicht over de stad te kunnen zien.

Daarna zijn we terug gewandeld en een grote Java Chip Frappuccino gaan drinken in de Star Bucks. Rond 17u waren we moe en gingen we terug naar ons hotel om even een siesta te doen.

Om 20u hadden we onze wekker terug gezet om te gaan eten en het nachtleven te gaan verkennen in de stad. We hadden allebei nog altijd geen honger, dus besloten om enkel iets te gaan drinken. Ik had een route uitgestippeld met cafeetjes die we konden doen. Als eerste gingen we naar “Santo Nahual”. Dit was eigelijk een restaurant maar je kon er ook gezellig iets drinken en er was een bandje aan het spelen. Het was van binnen ook heel mooi er stonden bomen in enz. Het was heel tropisch aangekleed. De bediening was wel niet zo goed. We moesten heel lang op onze bestelling wachten en dan brachten ze nog het verkeerde bier voor Sus 😀 Ik had per ongeluk een rode wijn besteld. Normaal drink ik dat niet zo graag, maar deze was super lekker. Zeker voor herhaling vatbaar.

Als volgende cafeetje gingen we naar Panóptico. En hier was het zo gezellig dat we er zijn blijven plakken en de ander cafe’s die op onze planning stonden niet meer zijn gaan doen. De barman was ook heel vriendelijk en de bediening was top. Na een tijdje probeerde een zwerver ons een hamster te verkopen. Hij zette hem op onze tafel en begon een hele uitleg tegen ons te doen. De barman kwam hem boos wegjagen, maar zijn hamster zat nog op onze tafel. De barman had dit niet direct door. De zwerver probeerde uit te leggen dat hij zijn hamster terug wou, maar de barman wou daar niet naar luisteren. Was wel grappig. We zijn tot 1u in de bar blijven plakken en daarna toch maar gaan slapen, zodat we morgen niet te laat opstaan.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *