logo

Dag 13: Arugam Bay

‘s Morgens zijn we opnieuw gaan zwemmen en hebben we nog wat verder leren surfen. In de late namiddag zijn we iets gaan eten in een gezellig Italiaans restaurantje aan het strand. Toen we net klaar waren met eten begon het heel hard te regenen. De locals zeiden dat ze daar blij om waren, omdat regen tijdens deze periode in Arugam Bay zeldzaam zou zijn.

In de namiddag zijn we naar de winkel geweest om groenten te gaan kopen voor onze BBQ. We hadden de dag ervoor met de uitbater van het hostel waar we logeren afgesproken om samen een BBQ te doen, omdat we morgenvroeg vertrekken. Hij zou de vis en het vlees regelen en wij de groenten. We zouden hem uiteraard wel terugbetalen. s’ Morgens had Fré met hem afgesproken om samen naar de vismarkt te gaan om 8u. Blijkbaar was de uitbater alleen om 7u vertrokken en had hij niets laten weten aan Fré. In plaats van één tonijn en kip, had hij twee tonijnen en geen kip bij. We hadden dus een beetje bang dat er te weinig eten ging zijn, omdat de tonijn nog een kop en staart had en we niet wisten of onze jins dit wel gingen eten.

In de winkel in de buurt vonden we bijna geen groenten. We hebben er het beste van proberen te maken met alles dat we vonden. Ze hadden er wel stukjes kip, hiermee hebben we nog kipsaté’s kunnen maken. Omdat we zelf geen rijst en curry vonden in de winkel zijn we aan MoeMoe gaan vragen of hij dat wilden maken voor ons. Hij vroeg of we ook scampi’s wilden. We zeiden dat we er wel een beetje wilden, maar niet te veel.

De BBQ was heel goed. Uiteindelijk was er veel te veel eten en hadden we er misschien zelf 3 dagen van kunnen eten. De vis was heel lekker, niemand heeft zelfs kip gegeten. MoeMoe had veel te veel scampi’s bij, zeker één kilo. Deze keer was zijn eten wel lekker.

Na het eten zijn we nog naar een plaatselijke Beach Party geweest om onze laatste avond te vieren. Want vanaf morgen is de rustpauze aan de zee voorbij en gaan we weer verder op avontuur. 🙂

We hebben vandaag ook opnieuw contact opgenomen met Mohamed, onze taxichauffeur van de eerste 6 dagen. Hij zei dat hij ons wel wou komen halen in Arugam Bay en dan verder met ons wou rondrijden tot het einde van de reis. We hadden verwacht dat Arugam Bay te ver ging zijn voor hem, dus dat hij pas in Tissa zou kunnen komen. We waren hier uiteraard wel heel blij om. Hij is een hele goede gids, waarop we kunnen vertrouwen en heeft veel voor ons geregeld. Om van MoeMoe af te komen, hebben we tegen hem gezegd dat er onverwacht vrienden van ons gingen komen en dat we met hen verder gingen rondreizen. Dus dat hij ons niet meer naar Tissa moest brengen.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *