logo

Dag 15: Yala National Park

Onze wekker ging vandaag al om 4u30, want om 4u45 kwamen ze ons al halen voor de Jeep safari.

We hadden twee jeeps, want per jeep konden er maar 6 personen in. In de eerste jeep zaten Zwein, Aline, Robbe en Fré. In de tweede zat ik, Feena, Roel en Stef. De chauffeur van onze jeep was redelijk brut, na 5 minuten botste hij al met zijn jeep tegen de andere jeep. Al een geluk dat jeeps niet snel stuk gaan.

Tijdens de safari zagen we veel dieren: olifanten, herten, mongoes, buffels, wilde zwijnen, krokodillen, zwartkop ibis, kikkers, geverfde ooievaar, aapje, arend, havik, jackals, varaan, ijsvogel en veel verschillende vogels waarvan we de naam niet allemaal weten. Spijtig genoeg hebben we geen luipaard gezien, er zijn er dan ook maar 15 in heel het park. Wel hebben we een bruine beer kunnen spotten wat zeker ook heel speciaal is want ook van de beren zijn er maar 15 verspreid over 40000 hectare.


De mensen die in de tweede jeep zaten, zaten helemaal onder het stof ze werden omgedoopt tot locals.

Iets minder was het eten… Weeral rijst en curry, als ontbijt en middag eten. Wat missen we het belgische eten!! (Frietjes, steak, chocolade, …)

Na de zeer vermoeiende rit van 10 uur in het park moesten we nog eens 3 uur in de auto zitten richting sinharaya. Aangekomen in het hostel sliepen we allemaal zeer snel.

2 thoughts on “Dag 15: Yala National Park”

  1. hallo, wat een avonturen daar, spijtig dat het aftellen al begint nu, overmorgen al weer terug thuis. geniet maar van jullie laatste dag daar.groeten en dikke kus voor feena.

  2. Proficiat aan de bloggers en dankjewel. Blij dat jullie tijd hebben kunnen vinden om jullie verhalen te vertellen. Wij zijn erg benieuwd naar de rest. Tot binnenkort.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *