logo

Brett

Wie schuilt er achter de lens?

Hallo! Ik ben Brett, een enthousiaste dierenvriend en gepassioneerde fotograaf, gespecialiseerd in huisdieren- en kinderfotografie. Benieuwd naar de creativiteit achter deze lens?

Mijn dierenbende

Samen met mijn man, mijn baby en mijn diertjes, is ons huis een gezellige boel! Onze bende bestaat uit twee Border Collies, Mara en Poutrel. Twee Maine Coon broertjes, Docker en Pepper. En drie USA zijdehoentjes: Cana, Lexa en Zed.

Dierengekte vanaf dag één

Mijn passie voor dieren ontstond al in mijn kindertijd. Ik ben letterlijk opgegroeid tussen de diertjes. We hadden niet alleen honden en katten, maar ook een volière, kippen, vissen, hamsters, een cavia, een chinchilla, duiven, ganzen, eenden, een hangbuikzwijn, en ja, zelfs een wasbeer.

Het Fotografie-Avontuur Begint

In 2012 moest ik voor mijn studie in Grafische en Digitale Media een camera aanschaffen, en voilà, mijn liefde voor fotografie werd geboren. Tijdens mijn laatste jaar ging ik op Erasmus naar Schotland, waar ik enkel nog fotografielessen kreeg en de Scotish Highlands mijn speeltuin werden. Na mijn terugkeer naar huis fotografeerde ik van alles, van bruiloften tot Urban Exploration (Urbex).

Ook verdiepte ik me in landschaps- en reisfotografie. Na mijn tijd op Erasmus kreeg ik ook de reiskriebels te pakken en trok ik regelmatig met mijn rugzak er op uit. Met mijn camera in de hand verkende ik diverse landen, waaronder Chili, Peru, Mexico, de Malediven, Madagaskar, Nepal, Thailand, Japan, en meer. Als fervent duiker legde ik ook de onderwaterwereld vast tijdens mijn avonturen, van cenotes in Mexico tot de adembenemende onderwaterwereld van de Malediven.

Specialisatie in Huisdieren- en Kinderfotografie: Hell Yeah!

In 2020 kreeg ik mijn eerste hondje, Poutrel, en sindsdien richt ik mijn lens vooral op huisdierenfotografie. Wat begon met honden, groeide uit naar katten, paarden, koeien, kippen, konijnen en alle andere huisdieren. Uiteindelijk ben ik me ook beginnen te verdiepen in kinderfotografie.

Mijn Fascinatie voor Hondengedrag en Training

Poutrel opende niet alleen mijn hart maar ook de deur naar een nieuwe passie: hondengedrag en training. Met Poutrel die ik dogdance, hondenfitness en detectiewerk en met Mara doe ik agility, fitness en detectie. In de zomer ga ik geregeld suppen met de hondjes. Ook gaan we soms mantrailen.

Toekomstplannen? Hell Yeah, Again!

Mijn liefde voor honden heeft me zelfs geleid tot het volgen van studies als hondengedragsdeskundige aan Annorluna in Barneveld en de jaaropleiding voedingsdeskundige voor honden van Lotte's Logica. Toekomstplannen? Oh, die zijn er zeker, maar daarover houd ik jullie nog even in spanning.

Terug en Ready to Capture the Magic

Hoewel ik vorig jaar even in de sluimerstand ging door de komst van mijn dochtertje Quinn, ben ik nu weer back in action en klaar om met een flinke dosis passie en toewijding jouw bijzondere momenten met huisdieren en kinderen vast te leggen. Mijn rol als mama geeft me een nog beter inzicht, dus laten we samen magie creëren! 📸✨